VoucherCoupon

Isfahan Perzisch Tapijt 203x145

Isfahan Perzisch Tapijt 203x145

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Kleinhandelprijs: 8831
  • Tapijtcode: spc076-1362
  • Grootte: 203x145 cm
  • Dikte: Dun (<5 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol met Zijde op Zijde
  • Knoopdichtheid: ongeveer1.000.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

In het midden van Iran, tussen het Zagros-gebergte en de woestijn in, ligt de stad Isfahan. Tegenwoordig is het een belangrijk industriële stad met een populatie van 1,2 miljoen. De stad staat vol met architectonische meesterwerken. De oude tapijten van Isfahan, in tegenstelling tot de nieuwe, hadden geen medaillon in het midden. Het hele oppervlak van het tapijt was gevuld met bloemenslingers en palmetten. De nieuwere Isfahan tapijten en kleden kunnen niet vergeleken worden met die schitterende oude exemplaren die exclusief geweven werden voor nobelen. Maar in navolging van die traditie zijn de hedendaagse tapijten van Isfahan fijn geweven en erg kort geschoren, zodat het patroon beter te zien is. Er is tijdens het weven ook gebruik gemaakt van zijde om accenten aan te brengen, voornamelijk in de bloemen. De schering is gemaakt van zijde of katoen.

Klassieke tapijten: Tapijten die geweven zijn in stedelijke gebieden in vaste werkplaatsen en weefgetouwen (in tegenstelling tot de nomaden). Hun ontwerpen worden eerst op papier uitgewerkt door ontwerpers. Dit patroon wordt door de wever nauwkeurig uitgevoerd. Toch kan er soms sprake zijn van een kleine variatie in het weefsel in een tapijt.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Isfahan
Isfahan 215x142
6720 €
Isfahan
Isfahan 214x140
7790 €
Isfahan
Isfahan 200x150
6603 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Isfahan
Isfahan 203x145
8831 €