VoucherCoupon

Qashqai - Kelims 264x143

Qashqai - Kelims 264x143

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 106 sale
 • Kleinhandelprijs: 664 €
 • Tapijtcode: klm4141-528
 • Grootte: 264x143 cm
 • Dikte: Dun (<5 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Katoen op Katoen
 • Knoopdichtheid: * de kelims worden geweven en hebben geen knopen.
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.

Qashqai tapijten worden geweven door nomaden die in de bergachtige gebieden in Zuidwest Perzië, in de provinciën Fars, Khuzestan, ten zuiden van Isfahan en in de omgeving van de stad Shiraz wonen. Hun tapijten hebben een hoge knoopdichtheid en een grote variatie aan designs in donkerrood en donkerblauw. Ze weven tapijten, Kelims en ander textiel (bv decoratieve linten, tassen etc) waarop taferelen zijn afgebeeld uit hun dagelijkse leven door middel van representaties van menselijke figuren, dieren, vogels, bomen en bloemen. Er worden soms ook historische monumenten afgebeeld, voornamelijk uit de stad Persepolis.

Dit is een specifiek type Oriëntaals, plat geweven kleed zonder pool (het is een voorloper van de pool-tapijten) en het is voornamelijk door nomaden in Perzië, Afghanistan, Turkije en in verschillende regio's van de Kaukasus vervaardigd. Dit kleed is behoorlijk smal met een simpel weefsel en geen pool en de hebben geometrische patronen en rijke kleuren. Om ze te kunnen weven werden natuurlijke materialen zoals wol gebruikt en soms zijde voor een delicaat en lichtgewicht kleed. Het kleuren van de wol is gedaan met planten en mineralen die natuurlijke, mooie kleuren geven. De lange geschiedenis van Kelim kleden gaat eeuwen terug tot aan de nomaden van Centraal Azië. Oorspronkelijk werden de tapijten voornamelijk huishoudelijk gebruikt en pas veel later werden de tapijten commerciële producten, gevolgd door de opleving van de oriëntaalse tapijten in de 16de en 17de eeuw. Ze zijn op veel manieren te gebruiken, als vloerkleed, wandkleed of als meubelkleed. De naam Kelim komt van het Perzische woord Gelim. De meest bekende Perzische tapijten zijn de Sumakh, Senneh, Fars en Qashqai. Veel Kelims zijn ook geweven in het grensgebied tussen Perzië en Afghanistan door de Balouch nomaden die gebruik maken van donkere aardkleuren.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 252x130
188 €
Qashqai
Qashqai 253x146
198 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 261x129
108 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 254x140
94 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 274x147
107 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 269x136
97 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 277x149
136 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 259x145
100 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 276x151
102 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 267x142
101 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 264x143
106 €